Roots & Hybrid

Roots & Hybrid er musik hvor etniske elementer møder et moderne eksperimenterende lydunivers. Vi skal spille numre af kunstnere, som griber fat i fx mellemøstlig, afrikansk, indisk eller nordisk folkemusik og blander det med genrer som elektronisk, rock, jazz, indie og pop. Vi skal også selv forsøge at danne vilde og nytænkende musik-hybrider, og vi skal eksperimentere med pedaler, synths og andre effekter på både instrumenter og sang.

Roots & Hybrid er holdet for dig, der vil være med til at bygge nye musikalske broer, og du vil sammen med dit hold være med til at præge, hvilken retning vi skal på verdenskortet og i lydlandskabet. Du vil bl.a. opnå at blive bedre til at improvisere i anderledes tonesprog og skalaer, forbedre din rytmeforståelse med anderledes beats og taktarter og generelt få åbnet din musikalske horisont.

Du kan få inspiration og opleve eksempler på Roots & Hybrid ved at kigge på Det turkise telt som er en forening der hvert år laver en festival af samme navn til Spot-festivallen i Aarhus.

Eksempler på kunstnere som du kan møde på Roots & Hybrid holdet: Åben Spotify Playlist

Sammenspil

På Roots & Hybrid er sammenspil den primære undervisningsform. Vi samarbejder om at skabe et samlet udtryk, og danne holdets eget udtryk og sound. Vi skal spille en hel del koncerter i forløbet og vi sigter mod at få skabt et stærkt og festligt sæt som vi kan komme ud over scenekanten med live.

Vi vil spille en del af tidens musik og hvad der er aktuelt inden for Roots & Hybrid verdenen, ligesom vi også vil støde på numre fra 60/70erne og op til i dag. Vi arbejder også med at fortolke numre og laver evt. selv arrangementer.

Groove / Improvisation

Vi skal fordybe os i forskellige etniske grooves og rytmesprog. Der vil her være fokus på at komme til at swinge fedt sammen og ikke decideres på sammenspilsnumre. Vi skal også fordybe os i at improvisere i de skæve skalaer og tonesprog vi møder i de numre vi spiller.

Inspiration

Vi skal lytte til musik og spille numre for hinanden. Det kan være originale numre, som kunne være spændende at fortolke, og det kan også være egne idéer, som vi sammen kan komponere videre på og spille.